Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuw sprookje in de Efteling is 1 aprilgrap: 'Heel zweverig'

28-03-2024, 12.15 uur

De Efteling kondigt vandaag een nieuw sprookje aan in het Sprookjesbos. Ontwerper Karel Willemen heeft een sprookjestafereel geschetst dat wel héél veel aan de verbeelding overlaat: een volledig leeg perk. In werkelijkheid gaat het om een 1 aprilgrap.

"De afgelopen decennia heeft de Efteling talloze verhalen en sprookjes gevisualiseerd voor de gasten", legt Willemen uit in een bijbehorende video. "En dit keer willen we het aan de gast zelf overlaten." De tekenaar presenteert trots enkele lege vellen papier. Ook algemeen directeur Fons Jurgens en huiscomponist René Merkelbach komen aan het woord.

Jurgens ziet een hoop voordelen: het project is snel, duurzaam en goedkoop te realiseren. Merkelbach geeft aan dat hij de soundtrack aanvankelijk heeft opgenomen met "een gigantisch groot orkest". Toch koos hij uiteindelijk voor "de essentie": stilte. Op de pagina's met bladmuziek staat dan ook geen enkele noot.

Generatiedingetje
De opening zou plaatsvinden over vier dagen: niet toevallig precies op maandag 1 april. Uitvoerder Henk Schellekens vult nog aan dat hij het een "heel zweverig" sprookje vindt. "Maar ja, het zal wel een generatiedingetje zijn", zegt hij droogjes. "Ik ga bijna met pensioen, dus het zal wel."

Overigens is de Efteling achter de schermen wel écht bezig met de ontwikkeling van een nieuw sprookje, namelijk De Prinses op de Erwt. Ook dat is een project van Karel Willemen. De aankondiging van die toevoeging laat nog op zich wachten.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be