Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Dragonwatch in Toverland na bijna vier maanden weer open: 'Ritbeleving verbeterd'

27-04-2024, 23.07 uurBeeld: Nick Ringelberg e.a.

De complicaties bij Dragonwatch in Toverland lijken eindelijk achter de rug. Het Limburgse attractiepark sloot de parachutetoren op 2 januari vanwege een technisch mankement. Bezoekers zaten circa drieënhalf uur vast. Het probleem kon maandenlang niet opgelost worden.

Vandaag - bijna vier maanden na het voorval - ging de familieattractie in themagebied Avalon weer open. Toverland heeft aanpassingen gedaan aan de techniek, vertelt een woordvoerster aan Looopings. Dat gebeurde in samenwerking met de Liechtensteinse fabrikant Intamin.

"Daarnaast is de ritbeleving verbeterd: de snelheden zijn omhoog gegaan en er zitten kortere intervallen tussen het stijgen en dalen." Bovenin de toren zijn ook nieuwe geluidseffecten te horen: passagiers worden toegesproken door tovenaar Merlijn.

Drakenspotters
"Welcome drakenspotters, jullie hebben de top bereikt!", zegt hij onder meer. "What a wonderful view." Daarna merkt de tovenaar een draak op. "Wat een moed hebben jullie getoond", klinkt het na afloop van de rit.

Toverland zegt "heel blij" te zijn dat Dragonwatch het weer doet. De oplossing kwam op tijd voor de meivakantie, die duurt van zaterdag 27 april tot en met zondag 5 mei. Maar blijft de miljoenen euro's kostende parachute tower nu wel werken? "We hebben vertrouwen in de attractie zoals deze er nu staat."



Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be